قشم در گروه سرزمين هاى گرم و خشک قرار مىگيرد و اين در حالى است که رطوبت نسبى هوا در قشم بالاست. فشار هوا در قشم بين 1015 تا 1018 ميلى بار جيوه است که در تابستان به دليل گرماى زياد، فشار هوا به کمتر از 1000 ميلى بار مىرسد.
ـ ميزان شورى آب دريا در اطراف قشم 35 در هزار و رنگ آب دريا بيشتر سبز مغز پستهاى و در برخى موارد آبى رنگ است.
بارندگى در جزيره قشم تا اندازهاى تحت تأثير جريان هاى عمومى اتمسفر، و يا جريان هاى سيبرى، مديترانه، آتلانتيک و جريانات موسمى اقيانوس هند و بالاخره عربستان و صحرا قرار دارد. ضمناً با توجه به عرض جغرافيايى محدود و محاط شده در آبهاى گرم خليج فارس، اين جزيره به طور کلى آب و هواى مخصوص و يا تحت تأثير ميکرو کليمايى ويژه خود را دارد. تودههاى هواى غالب نافذ در جزيره قشم تروپيکال بوده و طبيعتاً درجه حرارت هوا هميشه بالاى صفر درجه سانتى گراد است.
در جزيره قشم علاوه بر کنترل استفاده از آب هاى سطحى به وسيله سدها و يا آب بندها ـ که بعضاً نيز قدمت تاريخى دارند ـ از سيلاب ها هم به روش سنتى با هدايت در برکه هاى سر پوشيده ( آبانبارها ) که آب باران را براى دوره هاى کوتاه مدت در خود نگهدارى مى کنند به طور گسترده استفاده مىشود و ضمناً در سال هاى اخير از آب دريا به وسيله آب شيرين کنها استفاده به عمل مىآيد.
بادهاى قشم
اطلاعات مربوط به باد در کرانههاى جنوبى جزيره قشم نشان مىدهد که غلبه باد جنوب شرقى آشکار است. با وجود اين، مشاهدات و مطالعات مربوط به باد نشان مىدهد که به دليل شرايط توپوگرافى سرزمين اصلى و جزيره قشم، در منطقه شمال جزيره باد هاى از سمت شال شرقى با تواتر بيشترى وجود دارند. بادهاى جزيره قشم به طور معمول ملايم هستند.
بادهاى محلى و با اهميت جزيره عبارتند از:
ـ بادگاه: اين باد از جانب ستاره ( گاه ) در هنگام صبح مى وزد و گاهى پديدار شده و قدرت آن کم است.
ـ باد نشعى: از جهت شمال شرقى مى وزد و شدت آن نستباً زياد و براى لنج ها و مسافران دريا خطر ناک است. استمرار وزش اين باد 1، 3، 7، 15 و به ندرت 21 روز پياپى است. اين باد خشک و سرد است.
ـ باد قوسى: باد قوسى از بادهاى قدرتمندى است که در زمستان و همراه با بارندگى و از جهت شمال شرقى ( متمايل به شرق ) مىوزد.
ـ باد عيوقى: باد عيوقى در فصل زمستان و از جهت شمال شرقى ( متمايل به شرق ) يعنى از طرف هرمز مىوزد.
ـ باد سهيلى: اين باد بيشتر از پاييز و از طرف سهيل مىوزد و از صبح تا ظهر مى دمد و خنک است.
ـ باد عقربى: اين باد منشاء اقيانوس هند دارد و رطوبت هوا را به شدت افزايش مىدهد. شدت اين باد نيز زياد است.
ـ باد شمال: اين باد دو نوع است يکى شمال تابستانى و ديگرى شمال زمستاني. اين باد، هم در زمستان و در تابستان مىوزد و تقريباً دائمى و از بادهاى مزاحم است. باد شمال زمستانى را شمالخورى نيز مىگويند زيرا که از جانب خورهاى لافت مىوزد. باد شمال خورى بارندگى همراه ندارد و ابرها را از بين مى برد. باد شمالى تابستانى اکثراً در بهار مىوزد.
ـ باد مطلعى: مطلع به معنى شرق و جهت وزش آن نيز از شرق به طرف غرب است. شدت اين باد نسبتاً زياد بوده و بعضاً بارندگى نيز به همراه دارد.
ـ باد ايرانى: اين باد در زمستان و به همراه بارندگى مىوزد. جهت وزش آن شمال شرقى است.
ـ باد بحرى: باد بحرى، نسيمى است که از جانب دريا و تدريجاً به باد شمال تبديل مىشود.